Vyöhyketerapia

Refleksologia eli vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen kehoa, mieltä ja tunteita tasapainottava hoito, joka sopii kaikenikäisille. Sen tarkoituksena on aktivoida kehoa parantamaan itse itsensä. Vyöhyketerapiassa käsitellään hieromalla sekä painelemalla jalkapohjien ja koko jalkaterän alueella olevat sisäelinten heijastevyöhykkeet. Myös käsissä ja korvissa olevia vastaavia heijastealueita voidaan hoitaa. Heijastealueiden hierominen aktivoi vastaavan alueen elimen toimintaa kehossa, siten voidaan ylläpitää terveyttä ja myös poistaa tai lievittää häiriötiloja.

Vyöhyketerapia perustuu siihen ajatukseen, että ihmisen koko keho heijastuu pienoiskoossa kehon eri alueilla. Jalkaterissä ja jalkapohjissa, kuten myös kämmenissä ja korvissa, on kaikkia kehon osiamme sekä sisäelimiämme vastaavat vyöhykkeet. Vyöhykkeiden käsittely vilkastuttaa verenkiertoa ja edistää kipua aiheuttavien kuona-aineiden poistumista kudoksesta.

Vyöhyketerapiahoidon vaikutuksia ovat mm.

  • hoito rauhoittaa ja rentouttaa,
  • lievittää kipua ja särkyä,
  • parantaa aineenvaihduntaa,
  • vilkastuttaa verenkiertoa,
  • vähentää stressiä ja vahvistaa immuunipuolustusta.

Terapeuteilla ei ole oikeutta puuttua lääkärin määräämään lääkitykseen tai hoitoihin!

Vyöhyketerapia hoitokerta

Asiakas pääsee lepäämään hoitopöydälle lempeän, terapeuttisen musiikin  tuudittamana. Tärkeää on, että hoidon aikana on hyvä, turvallinen ja lämmin olo.

Jotkut käsiteltävät alueet saattavat aristaa ja niissä voi tuntua esim. pistelyä. Rasituksen, stressin, erilaisten sairauksien ja virheellisen ravinnon vaikutuksesta kehoon kertyy kuona-aineita, jotka varastoituvat kudoksiin ja hermopäätteisiin, joita on paljon mm. jalkapohjissa. 

Hoidon jälkeisinä tunteina on hyvä juoda runsaasti vettä ja levätä hyvin. Kahvia, alkoholia ja muita nautintoaineita on hyvä välttää. Näin hoidosta saa parhaimman hyödyn. Elimistö on saanut sysäyksen puhdistuakseen ja tasapainottuakseen niin fyysisesti, psyykkisesti kuin henkisestikin - siitä sen on ilo jatkaa eheytymistä!

Autamme ilomielin.

Tervetuloa Lempeiden Käsiemme käsittelyyn!