Koliikkihoidot

Sitä mistä koliikki johtuu ei ihan tarkkaan tiedetä ja syitä voi olla monia. Yksi syy voi olla vauvan ruoansulatusjärjestelmän kehittymättömyys ja toiminnalliset häiriöt. Myös imettävän äidin ruokavalio saattaa aiheuttaa koliikkia. Äidin sairaudet ja mahdollinen lääkitys voivat olla koliikin aiheuttajia. Koliikki saattaa myös olla perinnöllistä.

Vanhempien ei tarvitse odottaa, että vaiva menee ohi itsekseen, vaan on hyvä lähteä hakemaan apua esim. vyöhyketerapiasta.

Koko kehon vyöhyketerapiaa eli refleksologiaa voidaan soveltaa myös pienten vauvojen käsittelyyn. Koulutetun refleksologin antama hoito on turvallista ja hellävaraista, sillä käsittely tapahtuu aina kiireettömästi ja vauvan ehdoilla. Usein se tuottaa vauvalle myös suurta mielihyvää.

Koliikin hoidosta on erinomaisia kokemuksia: 1-6 hoitokertaa riittää yleensä koliikin nujertamiseen ja helpottamaan vauvan oloa. Ensimmäiset hoidot pyritään antamaan 1-2 päivän välein; kokemusten mukaan teho on silloin parhaimmillaan. Äidille annettavat kotihoito-ohjeet ja mahdollinen ravintoneuvonta saattavat myös rauhoittaa kokonaistilannetta.

Koliikkihoidot